Firma Comterra ponosni je vlasnik certifikata bonitetne pouzdanosti za svoju novu firmu Comterra-BH koja vrlo uspješno posluje na teritoriju Bosne i Hercegovine. Certifikat ukazuje na ugled, vjerodostojnost i pouzdanost u poslovanju sa svojim klijentima.

Bitno je napomenuti da ne postoji mogućnost proizvoljnog definiranja ocjene već se za certifikat bonitetne pouzdanosti u samom procesu automatski izračunava po unosu finansijskih izvještaja i drugih poslovnih informacija, u potpuno kontroliranom okruženju, bez mogućnosti bilo kakve manipulacije podacima. Na taj način se osigurava puna objektivnost, relevantnost, neovisnost i, što je možda i najbitnije, pouzdanost dobivene ocjene na koju se poslovni partneri u potpunosti mogu osloniti.

Šta je certifikat bonitetne pouzdanosti?
LRC, kao prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija, a koji se sastoje iz nekoliko grupa finansijskih pokazatelja.

Više informacija možete saznati na boniteti.ba

Certifikat boniteta comterra