Pravila privatnosti

Comterra – BH d.o.o.je posvećen zaštiti svih ličnih informacija koje Vi, kao posjetilac naše web stranice, možete da date.

Vjerujemo da je važno za vas da znate kako se odnosimo sa Vašim informacijama koje ostavljate ovdje i koje možemo dobiti sa naše web stranice.

Molimo Vas da pročitate cijelu Politiku privatnosti prije korištenja ili podnošenja informacija na ovu stranicu.

Pristanak

Korištenjem ove stranice, slažete se sa uslovima ove Politike privatnosti. Kada god izložite svoje informacije na ovu stranicu, pristajete na prikupljanje, korištenje i objavljivanje istih informacija u skladu sa Politikom privatnosti.

Prikupljanje podataka

Svakom posjetiocu naše web stranice, naš web server može automatski prepoznati i sačuvati informacije, koristeći različite tehnologije i sredstva kao što su Internet Protokol (IP) adrese, kolačići, internet tagovi i kolekcija navigacijskih podataka.

Ova stranica može koristiti IP adrese (brojevi dodijeljeni Vašem uređaju od strane internet provajdera) da ustanovi probleme sa našim serverom, prijavi agregatne informacije, ustanovi najbrži put koji Vaš uređaj treba koristiti prilikom pristupa na našu web stranicu, i da vrši poboljšanja na stranici.

Kolačići

Kada posjećujete našu web stranicu, također možemo koristiti tehnologiju nazvanu ‘kolačići’ koji čuvaju određene podatke na Vaš uređaj i dozvoljavaju nam da prilagodimo Vaše iskustvo Vašim interesima i odabirima ili jednostavno olakšavaju Vaše korištenje stranice. Većina pretraživača će Vam, dozvoliti da izbrišete ‘kolačiće’ sa hard diska Vašeg uređaja, blokirate prihvatanje ‘kolačića’ ili primite upozorenje prije nego što je ‘kolačić’ sačuvan.

Neki kolačići se brišu odmah nakon što zatvorite preglednik. Ti kolačići se nazivaju privremeni kolačići, jer traju samo toliko koliko traje pojedina sesija i na kraju sesije se više ne čuvaju. Takvi kolačići obično sadrže samo identifikacijski kod koji može prepoznati samo ona web stranica koja je instalirala kolačiće.

Drugi kolačići imaju određen vijek, odnosno rok trajanja. Oni se koriste kako bi se otkrilo jeste li se već prijavili na određenu web stranicu ili čuvaju informaciju o nekim postavkama kao što je izbor jezika.

U svakom slučaju, ako blokirate ili izbrišete ‘kolačiće’, nećemo moći da prilagodimo korištenje web stranice kako Vam odgovara i vaše iskustvo na mreži će biti ograničeno.

Korištenje prikupljenih podataka

Ukoliko nije drugačije navedeno, možemo koristiti Vaše podatke da poboljšamo sadržaj naše web stranice, prilagodimo stranicu prema Vašim željama i potrebama, komuniciramo sa Vama (ako ste to zahtijevali), za marketinške i istraživačke svrhe i svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Vaše podatke ne objavljujemo osim u slučaju gdje je zahtijevano od strane Suda ili primjenjivih zakona.

Podaci o domenama koje sakupljamo ne koristimo da Vas lično identifikujemo nego da mjerimo broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, najpregledanije artikle i slično. Te podatke koristimo da mjerimo upotrebu i poboljšamo sadržaj stranice.

Lične informacije koje nam date koristimo samo da Vam odgovorimo na Vaš upit.

Ne dijelimo, ne prodajemo niti dajemo Vaše lične podatke trećim stranama za marketinšku upotrebu. Nećemo objaviti Vaše podatke osim ako Vi to ne želite, ili ako to zakon zahtijeva od nas.

Poduzimamo adekvatne mjere sigurnosti da zaštitimo Vaše podatke u tehničkom i organizacijskom smislu. Naše tim posvećeno radi na usklađivanju sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i međunarodnim standardima. Naši pružaoci usluga koji su odgovorni za procesiranje podataka i posvećeni zaštiti podataka, pažljivo su izabrani.

Pitanja i komentari

Ukoliko imate pitanja, komentara ili sugestija vezano za naše prakse ili Politiku privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem web forme ili e-maila info@comterra.ba.

Promjene ove Politike

Iako informacije, podaci i sadržaj na stranici www.comterra.ba su stalno testirani i ažurirani, određene informacije koje se nalaze na stranici se mogu u međuvremenu promijeniti. Stoga, Comterra.ba ne daje garanciju niti bilo kakve garancije za informacije navedene na našoj web stranici.

Uslovi ove Politike privatnosti reguliraju korištenje svih informacija prikupljenih na ovoj stranici. Zadržavamo pravo promjene Politike privatnosti u bilo koje vrijeme. Promjene postaju važeće od trenutka kada se postave na web stranicu.